Persoonlijk profiel

Alvorens je op zoek gaat naar (ander) werk, is het van belang om inzicht te hebben in wat je sterkste kanten zijn, wat je belangrijkste waarden zijn, wat jou drijft en wat je écht leuk vindt. Als je vooraf goed aandacht besteed aan je persoonlijke profiel en goed nadenkt over wat voor soort werk aansluit bij jou, kun je voorkomen dat je op onbevredigende posities terecht kan komen. 

Bij het vormgeven van je persoonlijk profiel, besteed je aandacht aan de volgende vraagstukken:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Wat zijn jouw kenmerkende drijfveren en karaktereigenschappen? Wat zijn je kerncompententies? Waar liggen je interesses en passies? Wat vind je wel en niet leuk in een baan en wat zijn jouw belangrijste persoonlijke waarden?

Het samenstellen van een persoonlijk profiel is niet altijd even makkelijk. Gebruik waarnodig  je omgeving als klankbord om je te helpen goed naar jezelf te (leren) kijken. Je kan hiervoor ook een loopbaancoach inschakelen. Door uiteindelijk meer inzicht te hebben in de vragen 'wie ben ik', 'wat kan ik' en 'wat wil ik', krijg je een beter beeld van wat voor soort werk bij jou past.

Hulpmiddelen

Persoonlijkheidsmodellen kunnen ondersteuning bieden bij zelfonderzoek door aan te geven welke vragen je moet stellen om meer kennis en inzicht in jezelf te krijgen.

Tests kunnen je meer inzicht geven in je persoonlijkheid, interesses, vaardigheden en competenties. Een loopbaancoach maakt veelal gebruik van professionele tests en hieraan zijn kosten verbonden. Er zijn ook diverse (gratis) online tests.

 

 

 Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)
Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

 

    

  

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is een online wegwijzer voor werkzoekenden, werkenden en HR-professionals op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

© 2013 Alle rechten voorbehouden.