OneStepCoaching

Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!
 

Carriereswitch

Je zit met vragen rondom je loopbaan. Je wilt je werkplezier en motivatie hervinden, helderheid over wat daar voor nodig is. Onderzoeken wat je nu precies écht wilt en hoe je het concreet maakt. Misschien verlies je binnenkort je huidige baan en wil je dat moment benutten om opnieuw je richting in je loopbaan te bepalen? Of ben je herstellende van een burn-out en wil je onderzoeken hoe nu verder qua werk? Ik ondersteun je bij het maken van de bij jou passende keuzes. Om vanuit een gevoel van stagnatie terug te komen in een positieve flow.

Via loopbaancoaching krijg je ondersteuning bij diverse aspecten rondom werk. Je doorloopt stapsgewijs een proces. Van bewustwording (wie ben ik?), wensen en behoeften (wat wil ik?), talenten, kwaliteiten en competenties in kaart brengen (wat kan ik en wat maakt mij uniek?) naar opnieuw je richting bepalen (hoe kom ik daar?). Je overwint blokkades met vertrouwen en geduld en maakt keuzes voor meer focus en realisatie van je doelen. Je verzamelt moed en komt in beweging.

De loopbaanbegeleiding is samengevat onder de noemer ‘carrièreswitch’, maar het is zeker niet altijd nodig om rigoureus van baan te veranderen. Soms krijg je in een loopbaantraject een nieuw perspectief op je huidige functie. En zijn er onverwachte mogelijkheden om door te stromen binnen de organisatie. Het uiteindelijk doel is dat je met plezier, ontspanning en voldoening aan het werk bent. Bij voorkeur in een functie/werkomgeving die passend is bij jou als mens, dichtbij je (harts-)waarden. Waar jouw talent en aanwezige energie efficiënt wordt ingezet, zodat je het langere tijd kunt blijven doen en je volle potentieel benut.

Energiebalans

Een goede energiebalans vereist een afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Dit is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, want als je eenmaal in de werkflow zit, is het moeilijk daar uit te stappen. Er is altijd veel te doen en we willen het graag goed doen of op zijn minst niet falen. Ontspanning schiet er vaak bij in, ook al gaat dat ten koste van onze vitaliteit  (fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel), creativiteit en productiviteit.

Een kenmerk van mensen die burn-out raken, is dat ze zeer gedreven zijn en van zichzelf vinden dat ze niet-moeten-zeuren. We zetten gewoon nog ‘een tandje bij’. Totdat het écht niet meer gaat… Laat het zover niet komen!

  • Is je werk-privé balans zoek? En heb je weinig tijd voor of zin in sociale activiteiten?
  • Ga je over je eigen grenzen heen?
  • Doe je veel op wilskracht, maar voelt het als overleven?
  • Voel je je vaak gespannen, onzeker en heb je moeite met concentreren?
  • Heb je terugkerende klachten (fysiek, mentaal, emotioneel) die stress gerelateerd zijn?
  • Zijn er factoren in je werk die je extra spanning geven?
  • Komt er minder uit je handen dan je zou willen?
  • Slaap je slecht en lig je in het weekend wakker met gedachten over de nieuwe werkweek?

Als coach ondersteun ik je bij hervinden van je balans, zodat je met plezier aan het werk bent en blijft en een burn-out voorkomt (of er sneller van herstelt). Dit doen we o.a. via: biografisch werken, oefeningen rondom energiehantering en ontspanning, methoden voor het versterken van je zelfvertrouwen, loslaten van oude belemmerende patronen en zicht krijgen op waarin jij van waarde bent in werk/leven. De coachsessies vinden deels outdoor plaats, wandelend in de natuur.

 Meer informat ie

 

Contactgegevens

OneStepCoaching
Bergse Linker Rottekade 317
3056 LK Rotterdam

T  06 403 202 06
E  info@onestepcoaching.nl
W onestepcoaching.nl

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.