UWV zoekt 130 Trainees

24-02-2015 12:30

Landelijk, 36 uur

Wat je gaat doen

Wil jij je ontwikkelen van student naar professional?
 
Als trainee bij UWV draai je mee als volwaardig teamlid binnen één van de divisies en lever je vanaf dag 1 een serieuze bijdrage. Zo leer je de organisatie snel en goed kennen. Je wordt ingezet op uitvoerende taken in één van de districten (ongeveer 80 trainees) of op stafwerkzaamheden op het hoofdkantoor in Amsterdam (ongeveer 50 trainees).
 
In het district (WERKbedrijf en SMZ)
De meeste trainees worden geplaatst bij UWV WERKbedrijf en Sociaal Medische Zaken in één van de 11 districten. De trainees krijgen verschillende opdrachten die in het teken staan van het streven naar uitstekende dienstverlening. Vaak gaat het daarbij om het zoeken naar verbeteringen in de werkprocessen en het implementeren hiervan.
WERKbedrijf: De belangrijkste ambitie in de districten is om zoveel mogelijk klanten te ondersteunen bij het vinden van werk. WERKbedrijf verleent diensten aan werkzoekenden en werkgevers op werkpleinen in het hele land. Als trainee in een district heb je veel klantcontact.
Sociaal Medische Zaken: SMZ voert sociaal medische oordelen uit om te bepalen of klanten met een ziekte of handicap in aanmerking komen voor een WIA-, Wajong-, WAZ-, WAO-, of Ziektewetuitkering. Ook geeft SMZ advies over de mate van arbeidsgeschiktheid en over de beste manier om weer te participeren.
 
“Binnen dit traineeship is veel ruimte voor eigen ontwikkeling. Een perfecte plek om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Het vergt een grote hoeveelheid sociale vaardigheden, gezien de klantgroepen waar je mee te maken krijgt. ”(Jacqueline – districttrainee 2014)
 
Op het hoofdkantoor (WERKbedrijf, SMZ en ICT en Informatievoorziening)
Op het hoofdkantoor in Amsterdam zetten wij ongeveer 50 trainees in voor staf- en projectmatige werkzaamheden binnen de divisies WERKbedrijf, Sociaal Medische Zaken en de ICT en Informatievoorziening. Op het hoofdkantoor draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling van UWV als excellente (digitale) dienstverlener. Het betreft onder andere opdrachten op het gebied van productontwikkeling, leveranciersmanagement, organisatievraagstukken, communicatie en werkgevers- en werkzoekendendienstverlening. Samen met je manager geef je vorm aan je opdracht. Als trainee op het hoofdkantoor ben je bij uitstek een verbinder met een scherpe blik die over organisatie- en afdelingsgrenzen heen kan kijken.
 
“Wat leuk is aan dit traineeship is dat de trainees op verschillende afdelingen en locaties door heel Nederland zitten, maar toch met elkaar één trainee-groep vormen. Je bent daardoor echt een verbinder, ook tussen de regio’s en het hoofdkantoor. Dit is heel waardevol voor UWV.” (Freek - hoofdkantoortrainee 2014).
 
Alle trainees nemen deel aan het Trainee-jaarprogramma. Binnen dit programma vergroot je je kennis op het gebied van de sociale zekerheid en de organisatie. Natuurlijk werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling.
 
 

Wat we van je verwachten

 • Ben jij afgestudeerd tussen 1 januari 2014 en 1 maart 2015 en nu in het bezit van een HBO- of WO-diploma?
 • Ben je jonger dan 27 jaar en heb je, behalve stages of studentenbaantjes, nog géén werkervaring op HBO- of WO-niveau?
 • Heb jij een frisse blik en ben je proactief en creatief?
 • Raak je enthousiast van het werken aan projecten?
 • Heb jij lef, een gezonde mate van verwondering en werk je graag in een team?
 • Én wil jij je netwerk verder uitbouwen?

 
Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Wat je van ons kan verwachten

 • Je krijgt de mogelijkheid om ervaring op te doen in een grote, professionele en dynamische organisatie.
 • Je werkt samen in een professioneel team en krijgt de kans om je in dit jaar te ontwikkelen, met de nodige ondersteuning van UWV.
 • Je wordt gecoacht en begeleid door je eigen Manager Traineepool en je neemt deel aan verschillende UWV-trainingen.
 • Je krijgt een jaarcontract met goede arbeidsvoorwaarden.
 • Je verdient € 1.985,14 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering.

Vanuit onze professie zetten wij ons maximaal in om je verder te helpen in je loopbaan. In eerdere traineepools vond 100% van de trainees aansluitend een baan.

Iets meer over Alle Divisies binnen ons bedrijf

UWV als excellente publieke dienstverlener
 
Je baan verliezen, geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken, een nieuwe baan vinden.....dit zijn belangrijke momenten in iemands leven die veel impact hebben. UWV speelt hierbij een belangrijke rol en ondersteunt mensen hierbij zo goed mogelijk. Het gaat niet alleen om  ruim 1,4 miljoen klanten, 15 miljoen foutloos uit te betalen uitkeringen per jaar en meer dan 100.000 medische beoordelingen. De dienstverlening van UWV speelt zich steeds meer digitaal af, echter de offline dienstverlening blijft minstens zo belangrijk. Het gaat ook om het motiveren en adviseren van klanten, bijvoorbeeld om weer werk te vinden. Dit gebeurt op de werkpleinen in de regio’s, waar de adviseurs werk klanten persoonlijk ondersteunen.
 
UWV heeft de ambitie om te excelleren als publieke dienstverlener. Om dit te helpen realiseren hebben we toppers nodig zoals jij!
 
De divisies WERKbedrijf en Sociaal Medische Zaken (SMZ) spelen een cruciale rol in de dienstverlening naar onze klanten. Ook ICT en Informatievoorziening spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. Binnen deze divisies en binnen het domein van de informatievoorziening zoeken wij verbinders die over organisatie- en afdelingsgrenzen heen kunnen kijken. Een specifieke opleidingsrichting is niet vereist. Het gaat ons om een scherpe blik, lef en enthousiasme.
 
“Ik heb afgelopen jaar geleerd dat er ontzettend veel in die trainees zit! Er komt zo’n frisse groep binnen. Als je dat goed begeleidt en ze goed neerzet, haal je er veel uit. De ontwikkelingen in onze organisatie gaan zo snel en het is goed om de ervaringen van jongeren hierin mee te nemen.” (Kees – begeleider van een groep UWV trainees in 2014)
 

Interesse

Wij verzoeken u uitsluitend via de sollicitatielink te solliciteren.

Solliciteer naar deze functie 

(het formulier is geoptimaliseerd voor desktop gebruik)

 

Belangrijk!

 • Geef in je brief duidelijk aan of je in een district of op het hoofdkantoor in Amsterdam aan de slag wilt. Als je voor een district kiest word je op basis van je woonplaats ingedeeld binnen één van de UWV districten. Ook in Amsterdam zijn districtskantoren, dus geef ook duidelijk je voorkeur aan als Amsterdam je woonplaats is.
 • Na 23 maart hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor de landelijke selectiedag.
 • Op 2 april is de landelijke selectiedag in Utrecht. Dit is de enige selectiedag dus je moet dan beschikbaar zijn.
 • Het traineeship start op 1 mei 2015 en duurt een jaar.

 
Dit is een vacature voor jongeren tot 27 jaar in het kader van de 'Aanpak jeugdwerkloosheid’.
 
Informatie
Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veel gestelde vragen op www.uwv.nl/trainees. Staat je antwoord hier niet tussen? Stuur dan een mail naar traineepool@uwv.nl. Kom je er dan nog niet uit? Bel ons dan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-27379241.
 
Solliciteren
Solliciteren kan uitsluitend via de button (solliciteer naar deze functie). Zorg dat je je sollicitatiebrief en cv uploadt als pdf of doc(x) document. De sluitingsdatum van de vacature is uiterlijk 10 maart. Er is een maximum gesteld aan het aantal reacties. Mocht dit maximum zijn bereikt, dan sluit de vacature eerder.
 
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij samen met ons werken aan perspectief en excellente publieke dienstverlening? Solliciteer naar deze functie uitsluitend via de button en overtuig ons dat wij jóu moeten ontmoeten.

Solliciteer naar deze functie

 

Bron: UWV

Terug

 Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)
Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

 

    

  

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is een online wegwijzer voor werkzoekenden, werkenden en HR-professionals op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

© 2013 Alle rechten voorbehouden.