UWV start online voorlichting over starten vanuit de WW-uitkering

29-01-2015 13:38

Uitkeringsgerechtigden die overwegen om een eigen bedrijf te beginnen, kunnen vanaf deze maand via de website Werk.nl de training ‘Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering’ volgen. De online training vervangt de voorlichtingsbijeenkomsten op de UWV-vestigingen.

Door de training online aan te bieden kunnen klanten deze op elk gewenst moment doen, ook als zij nog geen WW-uitkering ontvangen van UWV. Het bewijs van deelname aan de voorlichting geldt als voorwaarde voor het indienen van een verzoek om te starten vanuit de WW met de startersregeling. Daarnaast is voorafgaand aan de start toestemming nodig van UWV. Als onderdeel van dit traject dient de werkzoekende een ondernemingsplan op te stellen en volgt een gesprek met een adviseur van UWV over de toekenning van de onderzoeks- of startperiode.

Samenwerking met Kamer van Koophandel
Werkzoekenden die starten vanuit de WW krijgen naast UWV te maken met de Kamer van Koophandel. Beide partijen werken daarom nauw samen. Op het digitale Ondernemersplein van de KvK is sinds kort informatie van UWV beschikbaar over het starten vanuit de WW. UWV en de KvK organiseren daarnaast op 27 januari een webinar ‘Een eigen bedrijf starten vanuit de WW’. Tijdens deze interactieve workshop geven experts van UWV en KvK uitleg en vertellen ondernemers over de praktijk van het ondernemen. Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven op Ondernemersplein.nl.  

Online dienstverlening
Steeds meer werkzoekenden maken gebruik van de online dienstverlening van UWV. Dit kan zijn door het plaatsen van een CV, het zoeken naar online vacatures of om een training te volgen. UWV is in 2012 begonnen met het aanbieden van trainingen via Werk.nl. Sindsdien hebben ongeveer 500.000 werkzoekenden een online training gevolgd.

Algemene informatie over het starten als zelfstandige vanuit de WW staat op uwv.nl. De online training ‘Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering’ kan gevolgd worden via Werk.nl.

Bron: UWV

 

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.