UWV met veel buitenlandse zorgvacatures op de Emigratiebeurs

02-02-2015 13:59

Tijdens de Emigratiebeurs op 7 en 8 februari 2015 is er speciale aandacht voor werken in de gezondheidszorg in het buitenland. Als onderdeel van EURES, het Europese netwerk van arbeidsvoorzieningsdiensten, is UWV aanwezig om voorlichting te geven. Ook zijn er zorginstellingen uit diverse landen – zoals Zweden, Frankrijk en Duitsland - die op zoek zijn naar zorgpersoneel.

Tijdens de Emigratiebeurs zijn er zo’n dertig stands over werken in de zorg in het buitenland, waarvan de helft uit Zweden. Bezoekers kunnen meteen met bedrijven en instellingen kennismaken in zogenaamde ‘match making areas’. Wie nog niet zo ver is, kan rustig bekijken welke vacatures in de zorg er in het buitenland aangeboden worden. EURES heeft er honderden verzameld  in landen als Denemarken, Duitsland, Frankrijk, België, Noorwegen, Engeland, Zweden, Ierland, Finland én Bonaire.

Speciale lezingen van ervaringsdeskundigen belichten niet alleen het werken in het buitenland maar ook het wonen in een ander land en de impact op het gezin. Tot slot kunnen bezoekers hun diploma’s gratis laten certificeren bij EUROPASS, zodat toekomstige werkgevers kunnen zien welke opleidingen zijn gevolgd.

Over de Emigratiebeurs

Met ruim twee miljoen vacatures in het buitenland, 150 exposanten en duizenden bezoekers is de Emigratiebeurs hét trefpunt voor mensen die overwegen om zich in het buitenland te vestigen. De Emigratiebeurs wordt op zaterdag 7 en zondag 8 februari gehouden in de Expo in Houten. De beurs is geopend van 10-17u.  Meer informatie is te vinden op www.emigratiebeurs.nl.

Over EURES

UWV is partner van EURES (EURopean Employment Services), een Europees netwerk van organisaties die zich bezighouden met arbeidsbemiddeling. In Europese grensregio’s vervult EURES een belangrijke rol door informatie te verstrekken en te helpen zoeken naar oplossingen voor allerlei problemen van grensoverschrijdend woon-werkverkeer waarmee werknemers en werkgevers te maken kunnen krijgen. EURES heeft een netwerk van meer dan 850 EURES-consulenten in heel Europa die dagelijks in contact staan met werkzoekenden en werkgevers. Meer informatie is te vinden op www.ec.europa.eu/eures.

 

Bron: UWV

 

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

    

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.