UWV koppelt werkgever aan werkzoekende ict'er via LinkedIn

06-06-2014 14:02

Ondanks het prille economisch herstel neemt de werkloosheid toe en bevindt het aantal vacatures zich op een laag niveau. Toch hebben werkgevers in sommige sectoren moeite om hun vacatures te vervullen, zo blijkt uit een recent onderzoek naar kansrijke beroepen* van UWV. Dit geldt onder meer voor de ict. Reden voor UWV om van 2 tot en met 13 juni de ICT Matchweken te organiseren in alle 35 arbeidsmarktregio’s.

ICT Matchweken is een online platform waar hoger opgeleide werkzoekenden met een ict-achtergrond en werkgevers elkaar kunnen vinden. Werkgevers plaatsen in een speciaal daarvoor bestemde LinkedIn-groep hun vacatures, werkzoekenden reageren en UWV modereert. Het levert werkzoekenden vacatures en contacten op, voor werkgevers is het een eenvoudige en kosteloze manier om aan nieuw personeel te komen.

Uitnodiging

Honderden bij UWV ingeschreven werkzoekende ict-professionals op HBO- en WO-niveau hebben via hun persoonlijke, digitale Werkmap een uitnodiging gekregen om deel te nemen. Naast concrete vacatures geeft UWV werkzoekenden tips over hoe te netwerken, kennis te delen en zichzelf te profileren. Door de werkbeurs online te organiseren over een langere periode wil UWV de kans op geslaagde ‘matches’  vergroten.

'UWV is vorig jaar oktober in de regio begonnen met het bij elkaar brengen via LinkedIn van werkgevers en werkzoekenden in de ict. Tijdens de ICT Matchweken gebeurt dit voor het eerst op landelijke schaal”, zegt organisator Marieke Duijndam. “De digitale vorm past bij de beweging naar meer online dienstverlening die UWV maakt. Het sluit ook aan bij de trend dat werkgevers vacatures steeds vaker uitzetten in het eigen netwerk en via sociale media.'

 

Bron: UWV

 

 

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.