Praktische handreiking vergroot kans op duurzame inzetbaarheid

23-01-2014 13:00

Verzekeraars, arbeidsdeskundigen en re-integratiebedrijven willen werkgevers, werknemers en dienstverleners ook na de eerste twee ziektejaren helpen om de re-integratie goed te organiseren. In een gezamenlijke handreiking is helder beschreven op welke dienstverlening zij tijdens de WGA-periode (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten) aanspraak kunnen maken. De handreiking geeft in concrete stappen richting aan het re-integratieproces van de WGA-gerechtigde om zo te komen tot optimale en duurzame arbeidsparticipatie.

Praktische handreiking vergroot kans op duurzame inzetbaarheid De handreiking licht ook het wettelijk kader toe en laat zien dat het
WGA-re-integratieproces niet op zichzelf staat, maar in de eerste twee ziektejaren al is ingezet door de werknemer, zijn werkgever, bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, casemanager en anderen.

Met het verbeteren van de inzetbaarheid is een groot maatschappelijk belang gemoeid. Mensen die werk verrichten dat bij hun mogelijkheden en motivatie past, blijven in de regel duurzaam inzetbaar. Dat is goed voor de werknemer zelf en voor de maatschappij als geheel. Bovendien krijgen we in de nabije toekomst met een krappe arbeidsmarkt te maken. Ook daarom is het van belang om iedereen gezond en duurzaam aan het werk te houden.

De handreiking is een dynamisch document dat op basis van ervaringen en ontwikkelingen kan worden aangepast. Mogelijk ontwikkelt het zich tot een algemeen geaccepteerd kader of wordt het een onderdeel van collectieve afspraken tussen de sociale partners. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze handreiking werkgevers, werknemers en dienstverleners een handig en relevant hulpmiddel bieden dat leidt tot een optimale inzet op werkhervatting. In het voorjaar organiseren het Verbond van Verzekeraars, NVvA en OVAL een expertmeeting om met partijen uit het veld ervaringen en actuele ontwikkelingen en inzichten te delen.

Download hier de handreiking >> 

 

Bron: USG Restart / OVAL

 

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.