Minister Asscher wil taboe op werkstress doorbreken

31-10-2014 14:18

Check Je Werkstress Week van 3 t/m 6 november.

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werk gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil daarom werkstress bespreekbaar maken en terugdringen. Van 3 tot en met 6 november organiseert het ministerie van SZW daarom de Check Je Werkstress Week. Tijdens deze dagen wordt er samen met ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel en bedrijven als ING, De Baak, Siemens en het Amphia Ziekenhuis aandacht besteed aan werkstress.

 

Check je Werkstress in Nederland

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of een andere werk gerelateerde psychische ziekte. Signalen als slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Bij vele organisaties zijn er collega’s of werknemers die vanwege werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet of nauwelijks aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.

 

Bedrijven geven het goede voorbeeld

Verschillende bedrijven geven het goede voorbeeld tijdens de Check je Werkstress week. Ze gaan in gesprek met hun werknemers over werkstress, organiseren bijeenkomsten over werkstress, ruilen een dag van baan om werkplezier en motivatie te verhogen en bevorderen een gezonde leefstijl door looplunches. Voor het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kijk op www.checkjewerkstress.nl

 

Check Je Werkstress Week

Tijdens de week zullen verschillende thema’s rondom werkstress aan bod komen:

  • Maandag 3 november - Check Je Werkstress. Minister Asscher trapt vandaag de week af met een werkbezoek aan Tata Steel. Aansluitend spreekt de minister op een conferentie in Amsterdam met 300 werkgevers en HR professionals waar hij de Good-Practice-Award uitreikt aan een bedrijf dat voorop loopt bij de aanpak van werkstress.
  • Dinsdag 4 november - Check Je Werkplezier. Plezier op je werk houdt stress ver weg. Maar hoe houd je plezier in je werk? Dit kan bijvoorbeeld door een dag van baan te ruilen met een collega. Onder meer Arko van Brakel (directeur van De Baak) en het management van het Elkerliek Ziekenhuis doen mee aan deze ‘jobswap’.
  • Woensdag 5 november - Check Je Beweging. Sporten is gezond en houdt je brein fit. En dat helpt tegen stress. Daarom geeft Leontien van Moorsel een sportclinic, onder andere bij Accenture.
  • Donderdag 6 november - Check Elkaar. Werkstress bespreekbaar maken, hoe doe je dat? Vandaag gaan bij veel bedrijven medewerkers met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld bij Philips waar 200 werknemers het gesprek over stress met elkaar aan gaan.

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.