Economische groei zet goed door

13-02-2015 13:18

Voor het eerst sinds 2011 noteert de Nederlandse economie aan het einde van het jaar weer een plus: in 2014 is onze economie met 0,8% gegroeid. Ten opzichte van het vierde kwartaal in 2013, groeide de economie het afgelopen kwartaal zelfs met 1,0%. Deze cijfers laten zien dat onze economie aantrekt en het groei verder doorzet. Dit stelt minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in reactie op de jaarcijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

“Deze vandaag gepresenteerde cijfers tonen aan dat we de stijgende lijn weten vast te houden. De economische groei zet door en wordt steeds breder gedragen. Bedrijven investeren meer, de export blijft toenemen en ook consumenten leverden in het afgelopen kwartaal een steeds grotere bijdrage aan de groei. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de economie verder op gang komt”, aldus minister Kamp.

De cijfers die het CBS vandaag publiceert tonen ook op ander vlakken aan dat het herstel door zet. Zo nemen voor het eerst sinds 2011 zowel de investeringen als de consumptie toe. Ook de investeringen namen in 2014 flink toe, met 2,3%. Voor het vierde jaar op rij trekt bovendien de export aan. De positieve signalen geven ook vertrouwen in de economische ontwikkelingen voor 2015. Zo raamt het CPB met 1,5% groei bijna een verdubbeling van de economische groei ten opzichte van 2014. In 2013 zat de economie nog in een dal met een krimp van 0,7%.

Kamp benadrukt dat het vooral de ondernemers zijn die de economische groei met investeringen en export stuwen: “Met steun vanuit het kabinet zetten ondernemers er stevig de schouders onder. Nu is het zaak om ambitie te blijven tonen en ruim baan te bieden aan ondernemerschap. Zo pakken we door met het economisch herstel, vinden meer mensen werk en versterken we onze economie.”

Bron: Rijksoverheid

 

Terug

 Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)
Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

 

    

  

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is een online wegwijzer voor werkzoekenden, werkenden en HR-professionals op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

© 2013 Alle rechten voorbehouden.