Congres Week van de Werkstress: 13 november

07-11-2017 19:08

Wat werkt wel en wat werkt niet bij duurzame inzetbaarheid? Deze vraag staat centraal in de verschillende sessies en onderwerpen die tijdens het congres besproken worden. De focus ligt op de combinatie tussen wetenschappelijke kennis en praktijkvoorbeelden. U kunt zich nog aanmelden voor het congres, dat kan hier.

Het programma:
13.00 uur - Inloop
13.30 uur - Start programma & Introductie door de  dagvoorzitter Marijke Roskam
13.40 uur - Welkom door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
13.50 uur - Interview met Arko van Brakel, ondernemer en ambassadeur van het eerste uur
14.10 uur - Werksessie - ronde 1

Werksessie 1: Michelle van Laethem (UvA)

A hard day’s night: werkstress, piekeren & slaap

Arbeidspsycholoog Michelle Van Laethem is Assistant Professor aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze interactieve sessie vertelt Michelle over de wederzijdse relatie tussen stress en slaap en de rol van piekeren hierbij. Maar ook over de verbondenheid van werknemers met hun werkplek, bijvoorbeeld via werkgerelateerd smartphone-gebruik of de ervaren druk om snel te antwoorden op werkgerelateerde berichten. Hoe beïnvloedt dit je slaap en werkprestatie? 

Werksessie 2: Koen Hogenelst (TNO)  

Innovaties in stress, monitoring en management

Dr. Koen Hogenelst doet onderzoek naar stress bij TNO. Maar wat doet stress precies in het lichaam? En hoe meet je dit met de nieuwste technologie? Als we het meten wie moet er dan wat aan doen? Ligt de verantwoordelijkheid van het welzijn van werknemers bij de werknemer zelf of bij de werkgever? In deze sessie gaat u over deze vragen in gesprek.

Werksessie 3: Joep van den Eerenbeemt (TNO)

Angst voor leren. Scholing bij lager opgeleiden

Psycholoog Joep van den Eerenbeemt is sinds 2015 werkzaam bij TNO als Scientist Innovator. Tijdens deze interactieve werksessie legt hij de link tussen de stress die mensen ervaren gedurende momenten van angst en de stress die bij (een deel van) lager opgeleide medewerkers ontstaat wanneer ze moeten leren. Hij gaat met u in gesprek over wat wij als mensen spannend vinden en hoe uw medewerkers met deze angsten omgaan. Hoe gaat u als werkgever het beste met deze angsten om?

Werksessie 4: Anouk ten Arve & Babette Bronkhorst (Stichting IZZ)

Het belang van organisatieklimaat om fysieke arbeid te verbeteren

Anouk ten Arve is programmamanager en Babette Bronkhorst projectmanager Gezond werken in de zorg bij Stichting IZZ. Tijdens deze sessie staat de vraag centraal hoe je er als bedrijf voor kan zorgen dat werknemers meegaan in een aanpak rond fysieke arbeid. De nadruk ligt tijdens de workshop op het verbeteren van het organisatieklimaat waardoor de fysieke arbeidsomstandigheden en vervolgens de lichamelijke gezondheid verbeteren. Dit doen ze door middel van een interactieve sessie waarin een aantal prikkelende stellingen de revue passeren.

Werksessie 5: Sietske Rauwerdink (De Koers)

Ga de dialoog aan over werkstress in uw organisatie met de KoersKaart

Tijdens deze sessie gaat u met behulp van de KoersKaart en de digitale versie, de RoadMapp, in gesprek over werkstress binnen uw organisatie. U vult de KoersKaart in met de andere deelnemers en zult in gesprek gaan over werkstress, ongewenst gedrag en duurzame inzetbaarheid.

Werksessie 6: Jessica van Wingerden & Isolde Kolkhuis Tanke (Schouten & Nelissen)

Hoe kunt u ActieTeams inzetten in uw organisatie om werkstress te bestrijden?

In deze interactieve workshop nemen Jessica van Wingerden en Isolde Kolkhuis Tanke van Schouten en Nelissen je mee in de kracht van het ActieOnderzoek-ActieTeams en ActieLeren. Hoe kan je dit inzetten om werkstress en ongewenst gedrag in jouw organisatie te bestrijden? Door een koppeling te maken van de theorie naar de praktijk en de dialoog aan te gaan krijgen de aanwezigen een goed beeld over de potentie van deze aanpak.

14.55 uur - Pauze
15.25 uur - Werksessie - ronde 2
16.10 uur - Aan tafel! met Benno Schildkamp (Foodconnect), Els van Batum (Bilderberg Groep), Ronald van Es (Macaw) en Jolanda Janssen (Klenet).

Goede voorbeelden uit het netwerk Duurzame Inzetbaarheid

16.45 uur - Interactieve plenaire afsluiting
17.00 uur - Netwerkborrel

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

    

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.