Asscher: 185 duizend werknemers geholpen door sectorplannen

30-05-2014 17:07

In de eerste aanvraagperiode worden 185 duizend mensen geholpen door de sectorplannen voor een bedrag van ruim 230 miljoen euro. De sectoren zelf leggen minimaal hetzelfde bedrag bij. Het meeste geld gaat naar begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk, extra leerwerkplekken voor jongeren of het in dienst nemen van mensen met weinig kansen op werk. Ook  wordt  veel geïnvesteerd in scholing.

Dit schrijft minister Asscher vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De eerste aanvraagperiode was van 1 oktober 2013 tot en met 31 december 2013. Van de 37 ingediende plannen zijn er 24 goedgekeurd. In de afgewezen plannen werd niet aangetoond dat  de maatregelen leiden tot extra werk. Een aantal plannen is ingetrokken, om vervolgens in de tweede aanvraagperiode alsnog in te dienen. De tweede aanvraagperiode  loopt vanaf 1 april  tot en met 31 mei 2014. De regeling wordt in 2016 geëvalueerd. 

De sectorplannen komen voort uit het sociaal akkoord dat het kabinet vorig voorjaar met werkgevers en vakbonden heeft afgesloten.  Het kabinet heeft zeshonderd miljoen euro uitgetrokken om de plannen mede te financieren, hetzelfde bedrag komt uit de sectoren zelf. Het doel is om op korte termijn met ontslag bedreigde of ontslagen werknemers zo snel mogelijk aan werk te helpen, zodat werkloosheid wordt voorkomen. Op de lange termijn krijgen werkgevers en vakbonden een grotere rol,  door te zorgen voor gezonde en geschoolde medewerkers en bemiddeling van werk naar werk.

 
Documenten en publicaties

 

Terug

Op zoek naar een (andere) baan?

Een overzicht van professionele loopbaan-, outplacement- en re-integratiebureaus die ondersteuning hierin kunnen bieden

Zoeken per provincie

De vier grote steden

Amsterdam

Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Grote landelijke bureaus

Xynthesis (18)

Right Management (7)
GITP (11)
Focus Nederland (12)
Doornbosch (6)
Carrière Switch (8)
Deen (5)

Vestigingen grote bureaus

Overzicht vestigingen

Uw bedrijf op deze site?

Neem contact met ons op voor de voorwaarden

Over deze site

Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl is dé online wegwijzer op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.